VRSI

Mjesto Vrsi smjestilo se na istoimenom poluotoku, obiluje prekrasnim plažama i uvalama, prikladnim za idealan odmor u tišini, daleko od urbanih i prenapućenih gradskih središta. Osim turističkih resursa Vrsi posjeduju bogatu povijesnu i spomeničku građu, a među sakralnim objektima najpoznatiji su:

Crkva Sv. Tome, crkva Sv. Jakova, romanička crkva Sv. Lovre, župna crkva sv. Mihovila, te posvećena kapelica u središtu mjesta.

Od lokalnih plaža poznate su Duboka Draga, Grmovača, Kukinica, Ljaljkovača, Mulo, Punta Velebit, Ričina, Zečevo, Zukve.

ZADAR

Zadar je grad tri tisućljetne povijesti, jedan od najljepših dalmatinskih gradova, bogate kulturno-povijesne i arheološke građe, a atraktivne i u svijetu prepoznatljive moderne instalacije (Morske orgulje i Pozdrav Suncu) čine ga jednim od najatraktivnijih i najtraženijih turističkih destinacija hrvatskog Jadrana.

Zbog mnogobrojnih povijesnih i prirodnih ljepota, te kulturnih i zabavnih manifestacija tijekom cijele godine, pogotovo ljetne sezone, (Tuna, sushi&wine festival, Karneval, Valentinovo, Škraping, Zadar night run, Wings for life World run Zadar, Zadarsko kazališno ljeto, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Festival suvremene glazbe, Filmski festival, kalelargArt-Street art festival, urbani festival Zadar snova, Noć punog miseca, Millennium jump, Varoška fešta, te brojnih drugih Zadar je odabran za europsku destinaciju 2016.

Među znamenitostima, koje treba posjetiti su rimski forum, crkva Sv. Donata, Katedrala Sv. Stošije, crkva Sv. Krševana, crkva i samostan Sv. Marije, Sv. Petra i Andrije, crkva Gospe od Zdravlja, crkva i samostan Sv. Frane, crkva i samostan Sv. Mihovila, crkva Sv. Dominika, crkva Sv. Šime,  ostatke crkve Stomorica, te brojne povijesne eksponate iz svih razdoblja njegove burne povijesti, smještenih u Arheološkom muzeju, Narodnom muzeju, Etnografskom muzeju, riznici Zlato i Srebro Zadra, Muzeju stakla, Kneževoj palači i drugim mjestima i lokalitetima.

Posebnu atraktivnost i pažnju brojnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta privlače Morske orgulje, nova urbana instalacija, kao mjesto odmora i relaksacije, razmišljanja i meditiranja, slušanja mističnih tonova s pogledom na zadarski kanal i prekrasni zalazak Sunca, te Pozdrav Suncu.

NIN

Nin je tri tisuća godina star, kraljevski grad, smješten na malenom otočiću usred plitke lagune, a sa kopnom je povezan s dva kamena mosta.
Prekrasna priroda, bogato kulturno-povijesno nasljeđe i čovjek učinili su ga privlačnom turističkom destinacijom. .
Među povijesnim znamenitostima, koje treba posjetiti ističu se crkva Sv. Nikole, crkva Sv. Križa, crkva Sv. Ambroza, spomenik Grguru Ninskom, Muzej ninskih starima, Riznica Zlato i srebro grada Nina, Muzej soli.

Nadaleko su poznata ljekovita svojstva ninskog blata, koje se koristi u medicinske svrhe, pa se Nin sve više spominje kao budući zdravstveno-turistički centar.

Nacionalni park Kornati

NP Kornati predstavlja najrazvijenije otočje Sredozemlja, koje broji više od 100 otoka, otočića i hridi, a sa Parkom prirode Telašćica najveću i najsigurniju uvalu na Jadranu, gdje se može kupati i uživati u ljekovitim svojstvima Slanog jezera. Posjet NP organizira se brodom kako bi se cjelodnevno vidjela i doživjela cjelokupna otočna skupina kornata.

Zbog svojih prirodnih ljepota, arheoloških nalazišta, biološke raznolikosti otočje je 1980. godine proglašeno Nacionalnim parkom.

Park prirode Vransko jezero

Vransko jezero spada među 11 Parkova prirode u Hrvatskoj i najveće je prirodno jezero u Hrvatskoj. To je zapravo krško polje ispunjeno vodom sa brojnim endemskim vrstama iz biljnog i životinjskog svijeta. Park je stanište više od 235 vrsta ptica, a njegovu posebnost čini bogatstvo ribljeg fonda, što je znatno doprinijelo razvoju sportsko- ribolovnog i birdwatching turizma.

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka predstavlja jedinstveni kompleks sedrenih barijera i slapova rijeke Krke i najveći je u Europi. Najpoznatiji slap „ Skradinski buk“, do kojeg se dolazi brodom, visok je 46 metara i ima šest kaskada – stepenica.

Rijeka je ljeti pogodna za kupanje podno slapova, a za posjet se preporuča izvorno etno selo – rekonstruirane stare mlinice i kuća s izložbom i prezentacijom starih zanata.

Krkom uzvodno stiže se i do najpoznatijeg franjevačkog samostana, koji se nalazi na otočiću Visovac, pa je NP Krka osim arheološko-speleološkog turizma poznata i po vjerskom turizmu.

Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni Park Plitvička jezera predstavlja najstariji, najpoznatiji i najposjećeniji park u Hrvatskoj i kao takav je među najpoznatijim u Europi. Čine ga 96 slapova i 16 jezera na slivu rijeke Korane, a posebno bogatstvo parka predstavljaju ogromni šumski kompleksi i velika prirodna raznolikost.

Obilazak slapišta moguć je pješice preko drvenih mostova i pješačkih staza te turističkim vlakićem i električnim brodom preko najvećeg jezera Kozjak.

NP godišnje posjeti više od milijun posjetitelja iz svih krajeva svijeta.